Ziekenhuis Geel start met innovatief elektronisch patiëntendossier

By October 28, 2019 Nieuws

Op 3 oktober 2019 ondertekende Ziekenhuis Geel een contract met ChipSoft voor een innovatief softwarepakket (HiX), dat aangepast is aan de hedendaagse noden van patiënten en zorgverleners. Het elektronisch patiëntendossier verzamelt alle gegevens van de patiënt op één plaats en geeft zorgverleners in real-time toegang tot relevante data. Dit leidt tot een betere en efficiëntere informatiestroom tussen zorgverleners en een geïntegreerde en veilige behandeling van de patiënt.

Real-time informatieuitwisseling

In het elektronisch patiëntendossier kunnen verschillende zorgverleners aansluiten op het dossier van eenzelfde patiënt en informatie uitwisselen. Zo moeten patiënten hun verhaal niet telkens opnieuw vertellen aan een andere zorgverlener. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners binnen het ziekenhuis – zoals psychologen, ergotherapeuten, kinesisten en sociaal werkers – hebben toegang tot dezelfde volledige en actuele gegevens van de patiënt. Alle zorgverleners zijn dus in real-time op de hoogte van alle aandoeningen, behandelingen en voorgeschiedenis van de patiënt.

“Het is niet alleen een enorme meerwaarde voor de zorgverlener en patiënt in het ziekenhuis, maar ook voor andere actoren in de zorg, zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen. Met HiX kunnen we op een gestructureerde en veilige manier gegevens uitwisselen met eerstelijnszorgverstrekkers. Het volledige zorgtraject van de patiënt staat hierbij centraal”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

“De keuze voor het elektronisch patiëntendossier van ChipSoft sluit aan bij onze ambitie om topkwaliteitszorg te leveren in de Kempense regio”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

Het ziekenhuis treft de komende maanden alle voorbereidingen om vervolgens in 2020 in één klap live te gaan. [+]

Leave a Reply