Webinar innovatie & samenwerking in tijden van corona

By May 12, 2020 Nieuws

Corona heeft onze wereld veranderd, zoals nooit tevoren. En dat geldt des te meer voor welzijn en zorg. Daarom organiseerden Voka Health Community samen met de Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland en het Health & Care Network Kempen, een exclusieve webinar op maandag 11 mei.

We lieten verschillende zorgorganisaties aan het woord en inspireerden 125 deelnemers.

Jan Flament (CEO, AZ Geel) toonde aan dat ziekenhuizen wendbaar zijn. Op zeer korte tijd slaagde AZ Geel erin om zich aan te passen aan de situatie. Men heeft een aantal knappe innovatieve projecten uitgetest (falen, heruitvinden en opnieuw testen hoort hierbij) en er is enorm veel overleg geweest. Dat zorgde voor een intense samenwerking tussen ziekenhuizen, eerste lijn en woonzorgcentra.

Ann Berens (hoofdarts, UPC Duffel-Emmaüs) vraagt zich luidop af hoe belangrijk GGZ vandaag is. Ze kijkt geruststellend naar de toekomst en ziet tal van mogelijkheden om nu stappen voorwaarts te maken. Destigmatisering, preventie en middelen zijn essentieel om na corona de draad terug op te pikken.

Maatwerkbedrijf A Kwadraat is hard blijven werken voor healthcare en zorg. Tim Tilsley (sales & marketing manager, A Kwadraat) deelt met veel enthousiasme de onofficiële joint venture die in de Kempen ontstaan is: samenwerking met het Ziekenhuisnetwerk Kempen, Lidwina, OPZ Geel, Stadsregio Turnhout,… . Hierbij benadrukt Tim het belang van zorgzame communicatie.

Tot slot deelde Stefan Van Eeckhout (directie Zorgbedrijf Antwerpen) zijn ervaringen in thuis- en ouderenzorg. Knap hoe men bij Zorgbedrijf Antwerpen de kwetsbaren kon blijven opvolgen. Hij biedt een kritische blik op de zorg van vandaag en formuleert aanbevelingen voor het beleid naar de toekomst toe.

We leren uit deze webinar dat zorgorganisaties erg wendbaar zijn en snel kunnen schakelen. Samenwerking en communicatie blijven cruciaal. Er liggen vandaag veel kansen om de toekomst samen te hertekenen. We gaan niet terug naar vroeger maar bouwen samen aan een andere toekomst!

Dank aan de sprekers en het team van Voka voor de fijne samenwerking!

Je kan de webinar en presentaties herbekijken via deze link.

Leave a Reply