Taboes in de zorg doorbroken – nieuwe pistes voor de zorg van morgen 26/06/2018

By May 28, 2018 Nieuws

Ons land geeft vandaag al relatief veel geld uit aan welzijn en zorg, en dat bedrag zal nog flink toenemen door o.a. de vergrijzing. Blijft dit wel betaalbaar? Toch wel als we durven innoveren en een aantal maatregelen nemen om de kwaliteit te vrijwaren en de zorg een stuk efficiënter te maken. Tijdens dit netwerkevent krijgen we argumenten om taboes te doorbreken en suggesties om heel concreet aan de slag te gaan op de werkvloer.

Tijdens dit netwerkevent stellen we graag onze Voka-paper ‘Taboes doorbreken om de zorg te transformeren’ aan je voor. Hierin bespreken we de dysfuncties van het huidige zorgsysteem en kijken we vooruit zonder taboes. We formuleren concrete aanbevelingen zodat het ondernemerschap in welzijn en zorg verder kan toenemen.

Voor we hierop inzoomen krijg je een inkijk in de moderne ouderenzorg zoals die al vorm krijgt in WZC De Zilverlinde. Het woonzorgcentrum opende in september 2017 hun nieuwbouw. Het is het eerste WZC dat slimme sensoren installeert die het gedrag van de bewoner registreren. Wanneer die bijvoorbeeld ten val komt, slaat het systeem alarm. Tijdens de rondleiding kan je aan den lijve ondervinden hoe innovatie hier een toegevoegde waarde heeft.

Hierna wil ViCre met jou interactief aan de slag gaan. Echte innovatie start immers bij het individu. ViCre neemt dit steeds als uitgangspunt en zorgt ervoor dat dit als een reflex wordt ingevoerd in uw organisatie. Elke medewerker laten nadenken over zijn toegevoegde waarde zorgt voor nieuwe inzichten. Wanneer deze inzichten ook een attitude worden, heeft dit impact. Een tastbare impact op de innovatiekracht, één van de belangrijkste voorwaarden voor duurzaam succes.

Naar goede gewoonte sluiten we af met een netwerkreceptie waarop je ervaringen en impressies met de andere deelnemers kan delen.

Dit netwerkevent is een organisatie van Voka – KvK Mechelen-Kempen in samenwerking met de Voka Healthcommunity en het Health & Care Network Kempen.

Programma

 • 14u00 ontvangst met drankje
 • 14u20 Verwelkoming – Ria Binst, projectmanager Health Community
 • 14u30 Inkijk in de moderne ouderenzorg – Peggy Rix, directeur Zilverlinde
 • 14u45 Rondleiding
 • 15u15 Interactief aan de slag – David Vandenbemd, ViCre
 • 15u45 Taboes doorbreken om de zorg te transformeren – Pieter Van Herck, senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid Voka
 • 16u30 Netwerking met een hapje en een drankje

Adres

WZC Zilverlinde
Berkenstraat 15
2250 Olen

Wanneer

Dinsdag 26 juni 2018 van 14.00 tot 17.30 u.

Prijs

€ 25,-

Schrijf je nu in!

In samenwerking met Voka Mechelen-Kempen en Voka Health Community.


In april lanceerde Voka de Voka Paper ‘Taboes doorbreken om de zorg te transformeren’. Maar wat is nu de hoofdboodschap van deze paper? Wat zijn de vier taboes die doorbroken moeten worden? En waarom is deze Voka Paper zo belangrijk voor ondernemers? Pieter Van Herck, adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid legt het kort voor u uit in onderstaand filmpje.

Join the discussion One Comment

 • Sien Verwimp says:

  Beste,

  Deze vorming (Taboes in de zorg doorbreken 26/06/2018) lijkt me zeer interessant maar op deze datum heb ik reeds andere verplichtingen.
  Is het mogelijk deze paper aan te kopen/te ontvangen zodat ik deze zelf kan doornemen?

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten,
  Sien Verwimp
  MPI Oosterlo vzw

Leave a Reply