Staprobot voor kinderen

By February 20, 2020 Nieuws

Het project ‘Mechanised Orthosis for Children with neurological disorders’ of kortweg MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een licht, gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet. Voor deze ‘staprobot’ gaan de onderzoekers 3D-technieken, gebaseerd op lichte materialen combineren met slim textiel.

Drie kennisinstellingen – Centexbel, KU Leuven Campus Geel en Thomas More-MOBILAB -, één revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren – Pulderbos – en één bedrijf – Ortho-Medico nv Benelux – slaan in dit project de handen in elkaar met Franse, Nederlandse en Engelse organisaties.

Exoskeletapparaten voor volwassenen bestaan al een tijdje, maar een lichtgewicht robot exoskeleton om het lopen bij kinderen te stimuleren is nieuw. MOTION werkt dit hiaat weg door een op 3D-technieken gebaseerde bionische revalidatietechnologie te ontwikkelen, waarbij lichte materialen gecombineerd worden met slim textiel. Dit exoskelet kan aangepast worden tijdens de groei van het kind waardoor ook de economische haalbaarheid van de technologie verzekerd wordt. De integratie van allerlei sensoren in het textiel reikt informatie aan die nuttig is voor de gebruikers, de ouders en de zorgverstrekkers waardoor de basis gelegd wordt voor zorg op afstand.

Meer info vindt u op de projectwebsite: http://www.motion-interreg.eu/.

Leave a Reply