Slotevent CVO inclusief op 2/12

By November 7, 2019 Nieuws

Op dit event presenteert de projectgroep CVO-inclusief het traject dat afgelegd werd bij het ontwikkelen van het draaiboek voor inclusief volwassenenonderwijs*. We luisteren naar de ervaringen van CVO-docenten en van cursisten met een verstandelijke beperking. Zij vertellen over inclusief onderwijzen, inclusief les volgen, ondersteund worden en toeleiden naar werk. Het project resulteerde in een aantal beleidsaanbevelingen waarover de projectgroep CVO-inclusief van gedachten wisselt met vertegenwoordigers uit de domeinen onderwijs, zorg en welzijn en werk.

Keynote speaker voor dit event is Beno Schraepen, lector orthopedagogie, onderzoeker aan het kenniscentrum ISOS en het Studiecentrum voor inclusie aan de AP Hogeschool. Als coach begeleidt hij inclusieve processen binnen alle levensdomeinen (onderwijs, tewerkstelling, vrije tijd en zorg). Beno Schraepen heeft het over “De plicht tot inclusie”.

Het draaiboek is het resultaat van het ESF-project CVO Inclusief*. De deelnemers aan het event ontvangen een exemplaar.

De studiedag richt zich op verschillende doelgroepen zoals vertegenwoordigers van CVO’s, BuSO-scholen, organisaties die zich inzetten voor personen met een (verstandelijke) beperking, centra die toeleiden naar werk en/of Begeleid Werken en naar iedereen die zich betrokken voelt bij leren en werken voor personen met een (verstandelijke) beperking.

Programma

 

9u00  Inloop met koffie
9u30  Verwelkoming
9u35  CVO inclusief – het project
10u05  Getuigenissen van docenten en inclusieve cursisten
10u35  Keynote speaker Beno Schraepen: “De plicht tot inclusie”
11u05  Intermezzo  “(on)gewoon mezelf”
11u10  Panelgesprek met ondermeer Lieven Boeve (Katholiek Onderwijs) en Evy Beniest (GO!)
11u45  Draaiboek – 15 stappen naar Inclusief Volwassenenonderwijs
12u15  Afronding gevolgd door broodjeslunch

Meer informatie en inschrijven via: https://mailchi.mp/d319fb1758bf/programma-slotevent-cvo-inclusief-2-december-2019

Leave a Reply