SAVE THE DATE – Health & Care Networkevent 28/11/2019

By August 21, 2019 Nieuws

Zorg, innovatie, samenwerking en regio Kempen staan centraal!

Was u vorig jaar aanwezig op ons netwerkevenement bij Thomas More Turnhout? In dat geval twijfelen we er niet aan dat u ook op donderdagavond 28 november 2019 bij AZ Herentals niet zal ontbreken.

Is deze uitnodiging een eerste kennismaking? Ook dan bent u van harte welkom op ons netwerkevent.
Meer info volgt snel, maar onze keynote speaker kunnen we alvast verklappen.

De dag zelf krijgen bedrijven en organisaties de kans zichzelf voor te stellen aan de hand van een demostand. Interesse om deel te nemen? Stuur een mailtje naar sascha.vermeylen@thomasmore.be.

 


 

Elke Geraerts – AI: Articifiële Intelligentie of Authentieke Intelligentie?
De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare jobs te ontwrichten, ook in de zorg. Steeds luider klinkt de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. Neuropsychologe Elke Geraerts onderzoekt welke uniek-menselijke kwaliteiten kunnen worden ingezet om onze professionele toekomst veilig te stellen, en welke troeven je best verankert in het DNA van je organisatie, wil je je bestaansrecht behouden in deze disruptieve wereld. Een inspirerend manifest voor organisaties die al met beide voeten in de toekomst staan.

 

BIO
Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke Geraerts misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk. Maar het ondernemerschap bleef trekken. Gedreven door het verlangen om nieuwe inzichten uit de wetenschap om te zetten naar succesvolle business-concepten, richtte Elke in 2014, samen met Pia Buysse, Better Minds at Work op. Sindsdien helpt dit internationale consultancybedrijf organisaties te floreren tegen de achtergrond van een alsmaar veeleisender bedrijfslandschap. Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden. De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds. Momenteel wordt ook gewerkt aan een Chinese vertaling. In 2016 verscheen dan Het Nieuwe Mentaal, dat verder inzoomt op het belang van lef voor een succesvol leven. In haar meest recente boek Authentieke Intelligentie, houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uit te spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld.

 

Tot dan?!

 

Leave a Reply