Save the date: 23/02/2018 – Therapie online?!

By October 3, 2017 Nieuws

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) staat voor grote uitdagingen.Elk jaar lijden bijna 165 miljoen mensen in Europa aan een psychische aandoening zoals depressie of angst; dat is 38% van de EU-bevolking. Hoe kunnen we de GGZ toegankelijk, betaalbaar en kwaliteitsvol kunnen houden?
E-mental health of het op grote schaal implementeren van digitale technologie in de geestelijke gezondheidszorg is een deel van de oplossing.

Het eMEN project wil de kracht van technologie gebruiken om de geestelijke gezondheid van mensen in Europa te verbeteren.
Het project wordt gefinancierd door Interreg en loopt van mei 2016 tot en met november 2019.
Na afronding van het project in 2019 wil men het gemiddelde gebruik van eGGZ in Noordwest Europa doen stijgen tot 15% in totaal.

Op 23 februari 2018 vindt het seminarie “Therapie online?!” plaats.
Tijdens dit seminarie beantwoordt men al uw vragen over de implementatie van technologische toepassingen in de GGZ. Verschillende thema’s komen hier aan bod zoals productkwaliteit, ethiek en deontologie, maar ook de conceptualisatie van verschillende therapievormen naar online toepassingen.
Prof. Dr. Chris Gastmans (KU Leuven) en Prof. Dr. Patrick Luyten (KU Leuven en University College London) zijn reeds bevestigde sprekers.
Locatie: Auditorium Storck, FOD Werkgelegenheid (Arbeid en Sociaal Overleg), Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel

Preregistreer je nu!

Meer info over het seminarie vind je hier.
Alle informatie over het eMEN project vind je op de website van Mobilab.

 

Leave a Reply