Project HealthLi Buurtkompas opgestart

By October 4, 2019 Nieuws

Mensen met lage gezondheidsvaardigheden hebben moeite om gezondheidsinformatie te verkrijgen, te begrijpen en/of toe te passen. Om deze reden starten Eerstelijnszone Pallieterland en Thomas More het project HealthLi Buurtkompas om zo gezondheidsvaardigheden te versterken.

Ruim 40% van de Belgen beschikt over te weinig gezondheidsvaardigheden om gezond te leven. Risicofactoren zoals chronisch ziek zijn, armoede, veroudering, Nederlands als tweede taal en een laag opleidingsniveau zijn ook in eerstelijnszone Pallieterland aanwezig.

De hervorming van de eerstelijnszorg plaatst personen met een zorg- en ondersteuningsnood centraal en beoogt maximale zelfregie. Hiervoor zijn nog sterkere gezondheidsvaardigheden bij zorgvragers nodig.

De coördinatie, uitwerking, begeleiding en evaluatie gebeurt vanuit de Thomas More hogeschool. Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en de financiële steun van de Thomas More Hogeschool.

Interesse?

Contacteer joke.coussement@thomasmore.be of leen.haesaert@thomasmore.be en/of blijf op de hoogte door u in te schrijven op de nieuwsbrief via deze link. Via deze link kan u ook aangeven of u meer informatie wenst over de kick-off op 12 oktober.

Leave a Reply