Parlangi. Generaties verbinden om beter te leren én leven.

By December 5, 2018 Nieuws

Door sociaal contact leer je sneller én leef je langer en gezonder. Mensen van verschillende generaties kunnen ontzettend veel voor elkaar betekenen. Daarom verbindt Parlangi hen met elkaar, omdat Parlangi rotsvast gelooft in de kracht van zinvolle sociale contacten. Ben je een junior en wil je een vreemde taal écht leren spreken en begrijpen? Dan videochat je met een senior die je taal naar keuze spreekt. Wil je als senior meer zinvolle sociale contacten? Parlangi verbindt jou met anderstalige jongeren die graag Nederlands met je spreken.

Parlangi gaat ook over de grenzen heen. Dankzij de steun van Interreg2Seas – Seas2Grow zullen begin 2019 Franse en Engelse senioren via Parlangi videochatten met Vlaamse leerlingen. Zo leren de jongeren een vreemde taal zoals dat het beste lukt: door de taal te spreken. Tegelijkertijd zetten senioren hun beste beentje voor en helpen ze de jongeren met hun kennis en levenswijsheid. Zo heractiveren we hen en zorgen we voor een betekenisvolle en gezonde activiteit. Onze partner Licalab helpt dankzij haar uitgebreide netwerk en ervaring deze proeftuinen mee realiseren.

Binnenkort (geef ons nog even tijd) werkt Parlangi zo:

  1. Download de Parlangi-app op je smartphone, tablet, pc of laptop.
  2. Maak een profiel aan.
  3. Maak een afspraak met een persoon naar keuze.
  4. Videochat met elkaar in de moedertaal van de senior.
  5. Maak een nieuwe afspraak met een persoon naar keuze.

Parlangi is een coöperatieve vennootschap, wat betekent dat zowel particulieren als organisaties zoals scholen, zorginstellingen, seniorenorganisaties en overheden (zoals steden en gemeenten) coöperant (lid) kunnen worden van Parlangi. Om coöperant te worden koop je één of meerdere aandelen. Dat heeft heel wat voordelen. Coöperanten verzekeren zich van de laagste prijs om de diensten van Parlangi te gebruiken en plukken de vruchten wanneer het goed gaat. Als je dat wenst, kun je de onderneming ook mee vormgeven en doen groeien. Deze ondernemingsvorm is een duurzaam model waarin de winst wordt gebruikt om de diensten te verbeteren. Daar word je als coöperant dus zelf beter van. Parlangi gebruiken zonder coöperant te worden? Dat kan ook, zonder de bovenvermelde voordelen, maar met nog heel veel andere pluspunten. Want wie wil er nu geen zinvolle sociale contacten en zo sneller leren en gezonder leven?

Wil je coöperant worden? Heb je vragen? Contacteer ons via info@parlangi.com

Bekijk hier de folder van Parlangi.

Leave a Reply