Kunst APPELZHEIMER©

By October 28, 2019 Nieuws

Appelzheimer© is een project waarbij mensen met dementie actief aan het werk gaan met beeldende kunst. Nieuw aan dit project is dat de aanwezige begeleiders zich beperken tot een ondersteunende in plaats van een sturende rol. Daardoor wordt enerzijds maximale vrijheid van uitdrukking gegeven aan de deelnemers en anderzijds praktische hulp daar waar nodig. Het creatief zijn laat de deelnemers aan appelzheimer© toe hun gevoelens op een non-verbale manier te uiten.  De tentoonstelling vindt plaats van 19 oktober 19 tot 3 november 19 te Luifelzaal in de Warande (Turnhout).

Verlost van de noodzaak te spreken in woorden en zinnen, krijgen de deelnemers de kans hun herinneringen, angsten, woede, vreugde, dromen en verwarring op een meer intuïtieve manier te uiten. Kom kijken naar de tentoonstelling in de Luifelzaal! Dat is de beste manier om met verwondering van deze inspirerende werken te genieten.

‘Appelzheimer©’ is een project van Doe de Warande. Meer info: https://www.warande.be/programma/themas/118/Doe_de_Warande/

Leave a Reply