Project X

Ontdek de projecten waar het Health & Care Network Kempen haar schouders onder zet.

HaRTen AAS

Een Hart voor Regio Turnhout, Allen anders samenwerken. Een unieke samenwerking tussen zorggebruiker, mantelzorger en zorgverlener.

Verschillende zorg- en welzijnspartners uit de regio Turnhout hebben hun krachten en expertise gebundeld om een project rond geïntegreerde zorg te realiseren. HaRTen Aas koestert de ambitie om een generiek zorgmodel uit te tekenen waarbij de zorggebruiker en zijn mantelzorger centraal staan en optimaal ondersteund worden door zorg- en welzijnspartners uit de eerste en tweede lijn.

PROEFPROJECT: FOCUS OP ZORGGEBRUIKERS MET CHRONISCH HARTFALEN

Dit proefproject, waar ondertussen ook de eerste patiënten geïncludeerd zijn,  hoopt aan te tonen dat geïntegreerde zorg ook kan ingezet worden bij chronische ziektes. Het richt zich op zorgvragers die lijden aan chronisch hartfalen. In het model is er ruimte voorzien  voor o.a. zorgmanagement op maat met een individueel zorg- en welzijnsplan en voldoende aandacht voor het gebruik van een digitaal, multidisciplinair patiëntendossier dat gedeeld wordt tussen de zorggebruiker , mantelzorger en alle leden van het zorgteam.

UNIEK IN DE REGIO –  OP INITIATIEF VAN 9 ZORG- EN WELZIJNSPARTNERS

De focus op de mantelzorger en de optimale, digitale ondersteuning via een gedeeld zorgdossier wekt belangstelling op in het zorg- en welzijnslandschap en maakt dit project uniek in de regio. Bovendien hebben 9 zorg- en welzijnspartners zich ten volle geëngageerd in HaRTen Aas.

Meer info?