Onze events

Leer de partners in het netwerk kennen, wissel ideeën uit en kom luisteren naar inspirerende speeches.

13 dec

Stadhuis Hoogstraten

Studiedag Eenzaamheid & lokale dienstverlening

Thuiszorg Kempen en Vonk3 Thomas More slaan de handen in elkaar en organiseren op donderdag 13 december een studiedag. In de voormiddag bekijken we het thema ‘eenzaamheid in de thuiszorg’. In de namiddag zoomen we in op ‘dienstverlening vanuit een lokaal bestuur; uitdagingen binnen zorg en welzijn’.

7 feb

Voka Kempen, Geel

Infosessie financiering

Ben jij op zoek naar financiering voor je innovatief zorgproject? Binnenkort zetten we twee vormen van financiering in de kijker: coöperaties en crowdfunding.  binnenkort.

14 feb

WTC Rotterdam

Innovation for health

Als partner/sponsor van Innovation for Health bieden we onze relaties graag de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan deze vooraanstaande conferentie op 14 februari 2019 in WTC Rotterdam.

Studiedag Eenzaamheid & lokale dienstverlening

Inhoud
Thuiszorg Kempen en Vonk3 Thomas More slaan de handen in elkaar en organiseren op donderdag 13 december een studiedag. In de voormiddag bekijken we het thema ‘eenzaamheid in de thuiszorg’. Thuiszorg Kempen onderzocht het sociale netwerk en de eenzaamheidsgevoelens van hun cliënten. Vonk3 ontwikkelde het voorbije jaar een online werkboek met de steun van de Koning Boudewijn Stichting. Dit werkboek wil de deskundigheid van professionals in het werkveld rond het thema eenzaamheid vergroten: hoe herken je signalen van eenzaamheid, hoe ga je hiermee om en hoe kan je cliënten op een gepaste manier ondersteunen?

In de namiddag zoomen we in op ‘dienstverlening vanuit een lokaal bestuur; uitdagingen binnen zorg en welzijn’. Maatschappelijk staan we voor een aantal grote uitdagingen met betrekking tot zorg en welzijn. De (Vlaamse) overheid zet een nieuw beleid uit in een poging om zich hierop voor te bereiden. Maar aan het einde van de keten is het aan de lokale besturen om samen met andere lokale spelers de concrete vragen het hoofd te bieden. Hoe ziet de omgeving er vandaag uit? Welke opdracht komt er op een lokaal bestuur af en hoe kan het hiermee omgaan? Wat kan in dit verhaal gezamenlijk gedaan worden vanuit Welzijnszorg Kempen?

Voor wie?
De studiedag is bedoeld voor zorgprofessionals, thuiszorgorganisaties, zorgopleidingen, middenkader zorg en welzijn van lokale besturen, coördinatoren en beleidsmedewerkers, lokale mandatarissen …

Wanneer
13 december 2018, 9.30u – 16.30u

Locatie
Stadhuis Hoogstraten, Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten

Prijs

10€ voor- of namiddag inclusief lunch / 15€ hele dag inclusief lunch

Inschrijven kan t.e.m. maandag 10 december via deze link

Programma

 • 09.30 – 10.00 uur | onthaal
 • 10.00 – 10.20 uur | welkomstwoord en inleiding: Eric Nysmans (WZK)
 • 10.20 – 11.10 uur | ‘den babbel’, van opzet tot resultaat: Ellen Koppen (TZK) en Liesbet Lommelen (Vonk3)
 • 11.10 – 11.25 uur | pauze
 • 11.25 – 12.00 uur | eenzaamheid en de rol van de zorgprofessional: Liesbet Buret de Longagne (TZK), Patrick Verhaest, Hilde Nuyts (VSPW)
 • 12.00 – 12.30 uur | oog voor eenzaamheid, kennismaking methodiek: Leen Heylen (Vonk3)
 • 12.30 – 13.15 uur | broodjeslunch
 • 13.15 – 14.00 uur | maatschappelijke uitdagingen en de (actor en regie)rol van het lokaal bestuur: Robert Geeraert (Debeco)
 • 14.00 – 14.45 uur | het Vlaamse beleid en regelgeving: Liesbeth Van Elsacker en Leen Van den Heuvel (VVSG)
 • 14.45 – 15.00 uur | pauze
 • 15.00 – 15.45 uur | impact op het lokale bestuur – mogelijkheden tot samenwerking: Gil Peeters (WZK)
 • 15.45 – 16.00 | Slotwoord en netwerkmoment

Infosessie financiering, focus coöperaties & crowdfunding

Ben jij op zoek naar financiering voor je innovatief zorgproject?
Krijg een antwoord op al je vragen over de financiering van jouw project door middel van crowdfunding of coöperaties. Diverse cases delen hun ervaringen met jou, hun praktische tips zullen je inspireren. Dit event biedt je de unieke kans om in gesprek te gaan met verschillende partners.

Een organisatie van Health & Care Network kempen in samenwerking met VLAIO.

Voor wie?
Bedrijven, kennisinstellingen, zorgorganisaties

Wanneer
7 februari 2019, 13.30u – 17.00u

Locatie
Voka Kempen, Kleinhoefstraat 9, 2440 Geel

Inschrijven
Deelname is gratis, graag vooraf inschrijven via de website van HCNKempen.

Programma

13.30u // Ontvangst
14u00 // Welkom
14u05 // Toelichting FinMix, Iris Detavernier, VLAIO
14u25 // Coöperaties als alternatieve financieringsvorm? Hannes Hollebecq, Cera
14u45 // Case Thuisverpleging Meerdael, Steven Van Craesbeeck
14u55 // Case Zorgpunt, Dominique Blanckaert
15u05 // Pauze
15u25 // Verschillende vormen van crowdfunding, Nathalie De Schepper, Voka
15u45 // Case inclusieinvest, Wim bijnens
15u55 // Case Parlangi, Ad Geudens
16u05 // Einde

Schrijf je nu in!

Voor welk event wenst u zich in te schrijven?

Een collega inschrijven?
Geef hier zijn/haar naam, functie en e-mailadres op.

Innovation for health

Als partner van Innovation for Health bieden we onze relaties graag de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan deze vooraanstaande conferentie op 14 februari 2019 in WTC Rotterdam.

Tijdens Innovation for Health worden toonbeelden van innovaties voor de gezondheidszorg in de spotlight gezet onder meer dan 800 aanwezigen. Vele vooraanstaande wetenschappers, ondernemers en leidinggevenden presenteren op dit inspirerende event innovatieve ontwikkelingen en grensoverschrijdende ideeën in de gezondheidszorg en life sciences. Het is dé plek om op de hoogte gebracht te worden van de laatste trends, om ideeën uit te wisselen met innovatieve leiders, om nieuwe kansen voor samenwerking te identificeren en om geïnspireerd te raken door spannende ontwikkelingen in de healthcare & life sciences.

Meld u aan op www.innovationforhealth.eu en gebruik de vouchercode : I4H1402HCNK om €50,- korting te krijgen op uw registratie. De voucher code is geldig van 2 oktober 2018 tot en met 12 februari 2019, wees geïnformeerd dat vanaf 25 januari de ‘late fee’ van toepassing is.

Meer info: https://www.innovationforhealth.nl/