AZ Turnhout en Amival doen samen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen

By April 19, 2018 Nieuws

De apotheek van AZ Turnhout heeft de ambitie uit te breiden, kwaliteit te blijven leveren, patiëntveiligheid te waarborgen en processen efficiënter te laten verlopen. Amival zet in op strengere normering en wil zinvol werk bieden met een meerwaarde. Beide organisaties vonden elkaar en hebben een samenwerking op papier gezet die een meerwaarde zal creëren voor de patiënt, de apotheek en de medewerkers van Amival. De ziekenhuisapotheek en Amival gaan samenwerken op twee gebieden: voor de bereiding van cytotoxische producten en voor de labeling van hoog risico medicatie.

De bereiding  van cytotoxische producten gebeurt op dit moment door een apotheekmedewerker in de apotheek van AZ Turnhout. Vanaf eind 2018 zullen deze producten bereid worden in isolatoren door een apotheekmedewerker van AZT ter plaatse in de nieuwe cleanroom bij Amival. Dit resulteert in een kwaliteitsvolle bereiding van cytotoxische producten in optimale omgeving.

Een tweede samenwerking wordt gerealiseerd door medewerkers van Amival die sterk gelijkende, risicovolle geneesmiddelen gaan labelen om de kans op accidenteel foutief gebruik te verminderen. Het labelen van hoog risico medicatie resulteert in een betere patiëntveiligheid: het leidt tot minder complicaties en kan levens redden. Door het uitbesteden van deze labeling, kunnen apotheekmedewerkers zich focussen op hun core business. Bovendien hebben verpleging en artsen van AZ Turnhout zo meer tijd voor de échte zorg. Amival realiseert op haar beurt haar missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk geven.

Hand in hand willen Amival en AZ Turnhout het netwerk versterken en sociaal investeren. SAMEN willen ze innoveren, hefbomen creëren en processen verbeteren.
Een knap voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de regio Kempen.

Leave a Reply