AZ Herentals test Laevo-skelet uit

By August 29, 2019 Nieuws

Het AZ Herentals denkt ook aan het fysieke welzijn van de medewerkers en werkt met verschillende diensten aan ergonomie binnen het ziekenhuis. Uit de vierjaarlijkse tevredenheidsmeting bij medewerkers is gebleken dat rug- en nekklachten één van de meest voorkomende zijn.

Om de medewerkers binnen het operatiekwartier fysiek te ondersteunen, werd het Laevo®-skelet getest. Door de Laevo wordt de onderrug 40% minder belast, terwijl de handen vrij blijven om te werken. Het skelet werd in een periode van vier weken getest door verpleegkundigen en artsen. Uit de test is gebleken dat het skelet niet voor alle doeleinden inzetbaar is, maar dat deze de rug wel degelijk ondersteunt. Daardoor wordt er duidelijk minder ruglast en meer positionele correctie ervaren.

AZ Herentals is ervan overtuigd dat een dergelijke ondersteuning in de toekomst belangrijk zal worden, gezien de toenemende zorgzwaarte en veranderingen in de zorg belangrijker gaat worden. Als de aanschaf van fysieke hulpmiddelen kan voorkomen dat onze medewerkers door fysieke problemen uitvallen, kan dit enkel als een meerwaarde voor en door het ziekenhuis gezien worden.

Leave a Reply