30 medewerkers uit zorgorganisaties worden innovatiescout!

By November 26, 2018 Nieuws

Op 20 november kwamen we met 30 deelnemers samen om het innovatiescout programma onder begeleiding van LiCalab te co-creëren. We mochten veel input ontvangen en gaan met al deze ideeën aan de slag.

Innovatiescout? Een innovatiescout bevordert actief een innovatiecultuur en realiseert projecten in de eigen zorgorganisatie.
Een intensief  trainingsprogramma zal deze 30 innovatiescouts ondersteunen en tegelijk de implementatie van innovaties in hun zorgorganisatie faciliteren. Het programma omvat een bootcamp, webinars, workshops, en een drietal site visits waarvan 1 in het buitenland.

De deelnemers komen uit verschillende zorgorganisaties (ziekenhuizen, woonzorgcentra, gehandicaptenzorg, thuiszorg,…) verspreid over gans Vlaanderen. Met veel goesting gaan ze de uitdaging aan. Concreet zullen ze één innovatief project uitwerken binnen hun eigen organisatie. Om dit project te realiseren krijgen innovatiescouts de steun van de andere deelnemers, het netwerk van HCNKempen en In4Care.

Wanneer we de deelnemers vragen wat zij na afloop van dit innovatiescout programma willen bereiken, krijgen we onderstaande woordenwolk.

 

Leave a Reply