Dag van de ondernemer: Paul Van Miert bezoekt 3 ambassadeurs HCNKempen

By November 16, 2018 Nieuws

Tijdens “Dag van de Ondernemer”, een actie van UNIZO, krijgen politici de kans om bedrijven te bezoeken en in dialoog te gaan met ondernemers. Vlaams volksvertegenwoordiger Paul Van Miert (NV-A) trok naar Top Foods in Olen. Hij ontmoette er niet alleen ceo Michel Tops, maar ook Roel Smolders (Activ84Health) en Hans Versmissen (Entusia), drie gedreven ondernemers in de zorginnovatie en de drie ambassadeurs van Health & Care Network Kempen.

Drie Kempense ondernemers in de kijker

Health & Care Network Kempen heeft drie ondernemers verkozen tot “ambassadeur” van het netwerk. Michel Tops (Tops Foods), Roel Smolders (Activ84Health) en Hans Versmissen (Entusia) zijn drie ondernemers uit de Kempen die wij met trots naar voor schuiven als ambassadeurs voor zorginnovatie in de Kempen. Zij kunnen een inspiratiebron zijn voor andere ondernemers om ook samenwerkingsverbanden aan te gaan met als doel zorginnovatie in onze regio een boost te geven. Op 16 november gaven deze drie ambassadeurs een demonstratie van hun zorginnovaties aan Vlaams Volksvertegenwoordiger Paul Van Miert.

Entusia

Entusia maakt sexy, kwalitatief én uitwasbaar ondergoed voor personen met licht urineverlies. De slips van Entusia worden gemaakt met een nieuw soort vezel, die zorgt voor een verbeterde absorptie. Elke slip bevat een dunne voering – een pad – die in de slip is verwerkt. Deze pad neemt heel snel urine op. De slips van Entusia zijn wasbaar en dus herbruikbaar. De antibacteriële behandeling van de pad vermindert de kans op infecties en neutraliseert geurtjes. | www.entusia.be

Activ84health

Met “Memoride” ontwikkelde Activ84Health een technologie die het gebruikers toelaat om fysiek en cognitief actief te blijven vanuit het comfort en de veiligheid van een binnenhuisomgeving. Memoride gebruikt hiervoor Google Streetview-beelden om ouderen vanop hun hometrainer de buurt waar ze vroeger woonden of op vakantie gingen opnieuw te verkennen. Ouderen kunnen op zoek gaan naar specifieke, persoonsgebonden herinneringen en zo letterlijk door hun verleden fietsen | http://activateforhealth.eu

Tops Nutrition for Care

Tops Nutrition for Care is de verzamelnaam voor de verse versterkende maaltijden met aangepaste structuur voor mensen die moeilijk kunnen slikken en kauwen. De versterkende maaltijden werden ontwikkeld door de Thomas More-hogeschool in samenwerking met de KU Leuven.

Het revolutionaire aan deze maaltijden is dat ze ondervoeding effectief aanpakken. Ondervoeding en slikproblemen treffen niet alleen ouderen. Ook kankerpatiënten, mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson of mensen die na een operatieve ingreep versterking nodig hebben, kunnen met dit product geholpen worden. Niet alleen de zorgsector, ook particulieren en mantelzorgers kunnen deze innovatieve producten kopen. Dat kan heel eenvoudig via www.topscare.com.

Een welgemeende dankjewel om ons te inspireren met deze drie knappe ondernemersverhalen en een écht voorbeeld te zijn voor ondernemerschap in de zorg!

Leave a Reply